Fethullahçı Terör Örgütü üyeliği tespit edilen bir grup komutan dün akşam saatlerinde darbe yapmak istedi. Haber bültenlerinden darbeyi öğrenen halk korku içinde beklemeye devam ederken binlerce kişi evlerinden sokaklara dökülerek askerin bu girişimine karşı direnmek istedi. Peki neler yaşandı?

İşte Son Dakika Gelişmeler

Teslim olan askerlerin ifadelerine göre bir grup komutan askerlere mühimmat aldırtarak şehir merkezine tatbikata gidiyoruz ifadesi ile İstanbul ve Ankara'da darbe girişiminde bulunmak istendi. İstanbul'da köprüler tek taraflı tank ve zırhlı araçlar ile trafiğe kapatılırken Taksimde de yoğun askeri hareketlilik vardı. Emniyet Genel Müdürlüğünün emri ile tüm polisler göreve çağrıldı ve pek çok noktada askerlere karşı operasyon başlatıldı. Asker ve Polislerin karşı karşıya geldiği sıralara Ankara semalarınad çok sayıda savaş jeti yakın mesafeden uçarak halka göz dağı vermek istedi. O sırada darbeye karşı direnmek isteyen halk ise araçlarından kornalar basarak halkın sokaklara inmesini istedi.

Bazı noktalarda savaş helikopterleri darbeye karşı direnmek isteyen halka saldırı girişiminde bulunurken Türkiye Büyük Millet Meclisi ve MİT'e darbe yapmak isteyen askeri grup tarafından çok sayıda saldırı düzenlendi. Güvenlik Güçlerinin darbe yapmak isteyen askerlere karşı yaptıkları başarılı operasyonlar ve halkın tank ile zırhlı araçları durdurmasıyla darbe girişimi yapmak isteyen askerler teslim olmaya başladı. Sayıları her saat azalmaya başlayan darbe girişimcileri pek çok noktada silahlarını teslim ederek polise teslim oldu. Şuanda darbeye karşı direnmek isteyen halk merkezi noktalarda yürüyüşlerine devam ederken darbe karşıtı diğer askeri gruplar ve polisler operasyon yapmaya devam ediyor. Şuanda bin 500'den fazla FETÖ örgütüne üyeliği tespit edilen personel tutuklanmış durumda. Gelişmeleri sizlere aktaracağız.
Editör: TE Bilisim