2016 yılının başlaması ile birlikte asgari ücret ne bin 300 liraya yükseltilmişti. Bu haberin gelmesi ile pek çok iş yeri sahibi asgari ücret tutarlarının azaltılması gerektiğini belirtirken işçiler söz konusu artıştan memnun olmuştu. Son haftalarda sosyal medya da yayılan asgari ücretin düşeceği haberlerinin doğru olup olmadığı merak edilirken Ekim ayı içerisinde asgari ücretin düşeceği ortaya çıktı. Peki asgari ücret ne kadar olacak?

Vergi Kesintisi Artacak

Ocak ayında asgari ücretin bin 300 lira olması ile birlikte gelir vergisi 209,99 lira seviyesine gelmişti. Asgari ücretin bin 300 lira olması ile birlikte işçilerin yıllık kazançları 15 bin 600 liraya gelmesi ile birlikte yıllık ödenecek olan faiz tutarının %20 seviyesine çıkacağı öğrenildi.

Buna göre eski gelir vergisi %15 iken Ekim ayında yükselecek olan gelir vergisi %20'ye ulaşmış olacak. Bu durumda işçiler %5 daha fazla vergi ödemek zorunda kalacak. Bu sebepten ötürü gelir vergisi 209,99 lira iken Ekim ayında 279,99 liraya yükselecek. Yani asgari ücret 70 lira tutarında azalacak. Gelir vergisinin artması ile birlikte aylık bin 300 lira olan asgari ücret bin 230 lira seviyesine inecek. Bakalım gelir vergisinde indirime gidilecek mi? İşçiler ne diyecek? Söz konusu kesintisinin Ekim ayında yatacak olan maaşlar ile uygulanıp uygulanmayacağı anlaşılacak.
Editör: TE Bilisim