Geçtiğimiz 2016 yılında bilindiği gibi sosyal medya aracılığı ile pek çok haber yayımlanmış ve asgari ücretin bin 300 lira seviyesinin altına ineceği belirtilmişti. Bu haberlerin çıkmasının temel sebebi şu olmuştu. Bilindiği gibi vergi oranlarının artması ile memurlar ve yüksek maaşlı çalışanlar daha fazla vergi ödemeye başlamıştı ancak asgari ücret tutarında maaş alanlarda vergiye takıldığı için bu kişilerde daha fazla vergi verecek ve dolayısıyla asgari ücretin düşeceği belirtilmişti. Bu konu hakkında yapılan açıklamalar ile asgari ücretin düşmeyeceği açıklanmıştı. 2017 yılına girilmesi ile asgari ücretin bin 404 lira seviyesine getirildiği duyuruldu ancak yine asgari ücretin düşüp düşmeyeceğine ilişkin sorular sorulmaktaydı. Bakan Naci Ağbal konu hakkında açıklama yaptı.

Asgari Ücret Düşmeyecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenmekte olan toplantıya katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal asgari ücret tutarının düşüp düşmeyeceğine ilişkin bazı açıklamalar yaptı.

Buna göre Maliye Bakanı Naci Ağbal asgari ücretin düşmeyeceğini ve bin 404 liranın altına inmeyeceğini açıklarken Bunu da asgari geçim indiriminde yapacağımız düzenlemeyle sağlayacağız ifadelerini kullandı. Her ne kadar bu tür haberlerin gerçek olmadığı asgari ücret ile çalışanlar tarafından bilinmekte olsa da Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın böyle bir açıklama yapması işçiler tarafından hoşnut karşılandı.
Editör: TE Bilisim