Apple için ABD Bakanlığı neden Apple artık bizim için yoktur açıklaması yaptı. Apple be ABD Bakanlığı arasında nasıl sorunlar yaşandı. İşte detaylar.


Bakanlık, New York'ta devam eden bir uyuşturucu davasında Jun Feng  adlı kişiye ait iPhone'un şifresinin kırılması için Apple'dan yardım talebinde  bulunulmasına ilişkin mahkemeye yazılı açıklama yaptı. Bakanlık, Feng'e ait olan  iPhone'un şifresinin ismi açıklanmayan bir kişi tarafından temin edildiğini ve bu  nedenle artık Apple'ın yardımına ihtiyaç duyulmadığını belirtti.

Açıklamada, "Davayla ilgili iPhone'un şifresi bir birey tarafından  temin edilmiştir. Şifre kullanıldıktan sonra söz konusu iPhone'a erişim  sağlanmıştır ve artık Apple'ın yardımına ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu nedenle  mahkemeye yapılan başvurumuz geri çekilmektedir" ifadesi kullanıldı.

Aralık 2015'te ABD'nin San Bernardino kentindeki terör saldırısını  düzenleyen Seyid Rıdvan Faruk’a ait iPhone'nun şifresinin kırılmasında da  Apple'dan yardım talebinde bulunan Bakanlık, söz konusu iPhone'un şifresinin ismi  açıklanmayan bir kaynak tarafından kırıldıktan sonra Apple'ın yardımına artık  ihtiyaç duyulmadığını bildirmişti.

Ancak, FBI Direktörü James Comey, Faruk’a ait iPhone'nun şifresini  kırmak için kullanılan yöntemin diğer modeller için çalışmayabileceğini  kaydetmişti.

Massachussets eyaletindeki başka bir davada ise Marianne Bowler adlı  federal yargıçın Boston'daki bir çete üyesine ait olan iPhone'unun kırılması için  Apple'ın FBI'ya "teknik destek" vermesi talimatı henüz sonuca ulaşmadı.

Öte yandan, Amerikalı bir grup siyasetçi, emniyet güçlerinin yardıma  ihtiyaç duyduğu anda akıllı telefonların şifrelerinin üretici firmaları  tarafından kırılmasına olanak sağlayacak bir yasa tasarısını Temsilciler  Meclisi'ne sunacaklarını açıklamıştı.
Editör: TE Bilisim