Türkiye'nin Başkenti olarak bilinen Ankara'nın oy oranları hem Cumhurbaşkanı adayları hemde partiler tarafından en sık takip edilen bölgeler arasında yer almaktadır. Buna göre şimdiye kadar Ankara ilinde sandıkların yüzde 55'i açıldı. Peki son durum nedir? Ankara Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve Ankara ili Milletvekili seçim sonuçlarını sizlere açıklıyoruz.

ANKARA CUMHURBAŞKANLIĞI SONUÇLARI

Ankara ilinde şimdiye kadar sandıkların yüzde 55 civarı açıldı. Buna göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 54,6 Muharrem İnce yüzde 32,8 Meral Akşener yüzde 9,35 puan aldı. Diğer adayların ise oylarının oldukça az olduğu görülmektedir. Peki milletvekili sonuçlarında son durum nedir?

ANKARA MİLLETVEKİLİ SONUÇLARI

Ankara ilinde açılan sandık sonuçlarına bakıldığında Adalet ve Kalkınma Partisi AKP'nin yüzde 42,9 Milliyetçi Harekat Partisi MHP'nin yüzde 14,20 Cumhuriyet Halk Partisi CHP yüzde 22 İYİ Parti yüzde 11, Halkların Demokrasi Partisi HDP ise yüzde 5 civarında oy aldığı görülüyor. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında yüzde 55 civarı sandık açılırken milletvekili seçimlerinde henüz sandıkların yüzde 35'i açıldı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları milletvekili seçim sonuçlarına göre daha önde gidiyor.

Editör: TE Bilisim