Almanya Başbakanı Merkel Türkiye'ye gelecek. Merkel, Türkiye ziyaretinde öncelikle mülteci sorunları ve Almanya-Türkiye arasındaki AB sürecini görüşecek.


Almanya Başbakanı Angela Merkel, Pazartesi günü çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelecek. Merkel'in Türkiye'deki temaslarında mülteci krizi, ikili ilişkiler ve Türkiye'nin AB üyelik sürecinin ele alınacağı belirtildi.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, Alman başbakanlık kaynakları, Davutoğlu ve Merkel'in dün Suriye Donörler Konferansı için gittikleri Londra'da yaptıkları görüşmede vardıkları mutabakat çerçevesinde, Ankara'da bir araya geleceklerini belirtti.


Seibert ziyaretin ana gündem maddesinin Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Kasım ayı sonunda mutabakatı sağlanan göç eylem planı olduğunu belirtti.

Seibert, "Her iki taraf da üzerinde mutabakata varılan unsurların bir kısmını uyguladı. Şimdi mesele yasadışı göçü ortadan kaldırıp bunun yerine yasal göçü nasıl yerleştirebiliriz ve böylece bu mutabakatı nasıl daha ileriye götürebiliriz? Ayrıca Türk kıyılarındaki insan kaçakçıları ile nasıl mücadele edebiliriz ve Türkiye'de bulunan mültecilere hangi projeler en iyi şekilde yardımcı olabilir, bunlar ele alınacak" dedi.

Editör: TE Bilisim