Sosyal sorumluluk projesi adı altında başlatılan "Sevgi İzi" projesi Alanya'da ki vatandaşlara umut ışığı oluyor.

Alanya'da dövme sanatçısı Aytek Murat Çetin tarafından uygulanmaya başlandı. Projeye gönüllü olan Nordic Tattoo ve çalışanı Aytek Murat Çetin Alanya'da bir çok dövmeci olmasına rağmen bu projeye gönüllü olan tek dövme sanatçısı.

Alzheimer hastaları ve engelliler kaybolduklarında kolay bulunabilmesi amacıyla Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa Sevgi İzi Projesi başlatıldı. Proje kapsamında alzheimer hastası ya da engelli yakını olan aileler projenin veri tabanını oluşturan 'benibuldular' adlı internet sitesine giriş yaparak, iletişim ve adres bilgilerinin yer aldığı formu doldurup numara alacak. Kaybolmasından endişe duyulan kişinin sol bileğinin üzerine anlaşma sağlanan dövmeciler tarafından işlenecek numara kayıp kişinin bulmasını kolaylaştıracak.

BAŞKAN SOYKAN AÇIKLAMA YAPTI

Alanya'daki engellilerin de projeye dahil olmalarından dolayı kendilerini daha güvenli ve mutlu hissettiklerini söyledi. Başkan Soykan, "Alanya'da 8 engelli çocuğumuzla bu projeye başladık. Çocuklarımız ve ailelerinden istekler geldikçe devam ediyoruz. Bugün ise 3 çocuğumuza daha sevgi izi yaptırdık" dedi.
Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya da "Alzheimer hastaları ve engelliler olmak üzere zihinsel olarak sağlık sorunları yaşayan bireylerin tüm bilgilerini benibuldular.com internet sitesine girerek kaydettiriyoruz. Bunun ardından sistemin bize verdiği kodu bu bireylerin kollarına dövme olarak yaptırıyoruz. Kaybolmaları durumunda da yetkililerin kollarına bakıp bireyin bilgilerine ulaşarak yakınlarını bulmaları sağlanıyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim