Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in tutuklanma görüntülerini haber yapmaya çalışan Akit Tv'ye canlı yayında saldırı gerçekleşti. Canlı yayın esnasında ufak bir grup sloganlar atarak sözlü tacizde bulundu. Daha sonra hırsını alamayan grup fiili saldırı yaptı.

 

 

Sürekli ‘özgür basın’dan dem vuran ve kendilerine baskı yapıldığını savunan paralelci militanların hedefinde bu defa Akit TV ekibi vardı. 

Zaman gazetesi önünde yayın yapan Akit TV, Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in tutuklanma görüntülerini ekranlara anlık olarak taşıdı. Zaman binası önünde toplanan ve ‘Özgür basın susturulamaz’ sloganları atan küçük çaplı bir grup canlı yayın yapan Akit ekibini sürekli taciz etti. Akit TV Haber Müdürü Cihan Ünal’ın Akit TV Muhabiri Taha Emre Özdemir’e verdiği mülakat sırasında iyice hırçınlaşan grup fiili saldırıya geçti. Kameralar önünde Cihan Ünal ve Taha Emre Özdemir’e saldıranlar arasında Paralel Medya’nın magazin ve kumar gazetesi Millet’in yazar ve muhabiri Mustafa Kılıç’ın da bulunması dikkat çekti. Saldırı esnasında Aksiyon dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu’nun da kalabalık bir grupla muhabirlerimizin üzerine yürüdüğü görüldü.

KARTEL YİNE SUSPUS 

Paralelcilerin ‘özgür basın’ yalanını boşa çıkaran saldırının Paralel Medya’da haber yapılmaması dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta Ahmet Hakan’ın dövülme olayını günlerce haber yapan kartel ve komünist/sol eğilimli medya ise; Akit TV’ye yönelik susturma girişimine hiç değinmeyerek iki yüzlü tavırlarını devam ettirdi. İllegal Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Ekrem Dumanlı gözaltına alındığı süreçte destek açıklamasına koşan gazetecilerin tamamı Akit muhabirlerine yönelik saldırıya karşı suskun kalmayı tercih etti.

GÖKÇEK: KINAMALARINI BEKLİYORUM

Akit TV Haber Müdürü Cihan Ünal ve muhabir Taha Emre Özdemir’e yönelik saldırıya tepki gösteren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Düne kadar özgür basın çığlığı atanların özgürlüğü sadece kendileri için kabul ettikleri bu olayla ispatlanmış oldu. Özgür basıncılardan bu olayı da kınamalarını bekliyorum” dedi.