Ahmet Hakan'a Yapılan Saldırı ile Alakalı Yeni Gelişmeler

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesi yazarlarından olan Ahmet Hakan’a yapılan dört kişilik saldırı, faalini hala korurken, sosyal medyada atılan bazı twitler olayın gizemine derinlik katar cinsten.

Nişantaşı’nda bulunan evine gitmek üzere CNN Türk’te ki sunuculuğunu yaptığı “Tarafsız Bölge” isimli programdan çıkan Ahmet Hakan, evinin önüne gelip, aracını park edip indiği sırada, arabasının arka tarafına yanaşmış araçtan inen dört kişi tarafından saldırıya uğradı. Evinin tam önünde gerçekleşen ve apar topar hastaneye kaldırılan Ahmet Hakan’ın olayının soruşturması hala devam ederken, sosyal medyada yazılan bazı ünlülerin Ahmet Hakan ile diyalogları konu edinildi.

Ünlü yazarın hayati tehlikesi bulunmazken, bazı bölgesel kemiklerinde kırıklar ilk muayene sonrası tespit edilmiştir. Hakan’ın burun bölgesinde ve kaburgasında bulunan bazı kemiklerde kırıklar saptanmıştır. Olayın sabahına doğru da, Ahmet Hakan kaldırıldığı hastaneden taburcu edilmiştir.

Olayın şokunu henüz yeni atlatan Ahmet Hakan, yazarlık yaptığı gazetesinden yayın yönetmeni koltuğunda bulunan Sedat Ergin’in aracılığı ile medyada bir mesaj yayınladı. Mesajda, bu tür fiziki saldırılardan korkmadığını, bildiği yoldan şaşmayacağını belirten Ahmet Hakan’ın olayının gizemi sosyal medya hesapları ile farklı bir boyuta taşındı.

Cem Uzan Ahmet Hakan Olayı ile İlgili Ne Dedi?

Ahmet Hakan’ın köşesinde kendisi ile yazdıklarına sinirlenen Cem Uzan, resmi twitter hesabı olan @UzanCC ‘den Ahmet Hakan’a mesaj göndererek, yazara “kimsenin avukatlığını yapma, sonrasında seni benim elimden o avukatlığını yaptığın Aydın Doğan bile sana fayda veremez” benzeri açıklamalarda bulunmuştu. Bir sonraki twitinde, Ahmet Hakan’ın köşesinde yazdığı yazı ile ilgili noktalara değinen Cem Uzan, Ahmet Hakan’ı patronunun tetikçiliğini yapmak ile suçlayıp, boyunu aşan işlere kalkmaması gerektiğini vurguladı.

Tam da bu olayların ardından Ahmet Hakan’a yapılan saldırı, gözleri yeniden sosyal medyaya dikti. Saldırının ardından ikinci bir açıklamada bulunan Cem Uzan, gene kendi resmi twitter hesabından, Ahmet Hakan’a karşı yapılan bu saldırıyı kınadığını dile getirip, ömrü hayatında kimseye karşı kendisinin fiziki bir eylemde bulunmadığını belirtmiştir. Sonrasında ikincil bir mesaj yayınlayan Cem Uzan, Ahmet Hakan’a geçmiş olsun dileklerini iletip, saldırı faillerinin biran önce bulunmasını temenni ettiğini belirtmiştir.

Editör: TE Bilisim