Başbakan Ahmet Davutoğlu,Son günlerde söyledikleriyle Türkiye'nin gündemine oturan yarbay Mehmet Alkan hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Zor günlerden geçiyoruz kimse bugünlerin acısız olmadığını iddia edemez. Ve hepimize bu acılar düşüyor. Bunları biz şehit aileleriyle görüştüğümüzde derinden hissediyoruz.

 

DAVUTOĞLU'NUN KONUŞMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE

Zor zamanlarda nasıl kenetlendiğimize cümle alem şahit. Böyle bir şehit haberi geldiğinde yüreği sızlamayan vatandaşımız yok.

Ateş düştüğü yakar. Bir aile içinde bu acının böyle hissedilmesi doğaldır.

Hala hatırladığımda gözlerimi yaşartan insani diyaloglar duyduk.

Başsağlığı için aradığımız bir ailenin anne baban vatan sağ olsun demesini…

 

Hepsini aradım aradıklarımdan tek bir kişi sitemkar bir ifadede bulunmadı. Geçen GATA’da gazilerimizi ziyaret etim. Bir gazimiz şuradan çıkayım hemen mücadeleye devam edeceğiz dedi. Annesini aradım. Evladımı bugünler için yetiştirdim dedi.

Böyle günler dayanışma günleri. Ola ki art niyetli provokasyonlar var bu olayı kast etmiyorum vakar içinde davranma günleri.

 

Bizim askerimizin subayımızın bilinci bu. Şu anda büyük bir fedakarlıkla bu yarbayımızın arkadaşı da bu vatanın birliği için çarpışıyor acıyı anlarız ıstırabı hissederiz.

Bir kardeş acısıyla o sözlerin sarf edildiğini düşünüyorum anlayışla yaklaşıyorum ama TSK subaylarının en derin acılara vakarla yaklaşabilecek şekilde yetiştiklerini de biliyorum.

Zor zamanlarda vakar ve kararlılık acıları dindirecek tek şeydir.

Dediğim gibi bu konuyu bu çerçevede hem acıları anlıyoruz hem de vakarın korunması gerektiğini söylüyoruz.

Hürriyet

Editör: TE Bilisim