Türkiye bilindiği üzere son günlerde Afrin harekatı için tüm kamuoyuna konu hakkında açıklamalar yaptı. Amerika Birleşik Devletleri tarafından yapılan açıklamaların bir bölümünde Türkiye'nni Afrin operasyonu desteklenirken bir bölümünde Afrin operasyonunu desteklemediğini açıklamıştı.

Suriye'nin Türkiye'ye yönelik jet uçaklarını düşürebilecekleri tehditine karşılık Rusya hamlesini gerçekleştirdi ve Afrin'de bulunan tüm askeri birliklerini çektiğini tüm dünya kamuoyuna duyurdu. Türkiye'nin Afrin harekatını ne zaman yapacağı merak ile beklenirken kamuoyuna yeni bilgiler düşmeye başladı.

TÜRK JETLERİ SINIRI VURUYOR!

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Türk jetleri Afrin bölgesine yönelik sınırı dışı operasyonlarını yapmaya başladı. Mevzilerin pek çoğuna başarılı atışlar gerçekleştirilmektedir. Yine Afrin sınırından gelen haberlere göre Türkiye ile ortak hareket etmekte olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'a ait birliklerin hızla ilerlediği belirtildi.

Bilindiği üzere Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birliklerinin bir bölümü zaten Afrin harekatı için emir beklerken Afrin'in üç koldan kuşatıldığı duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Afrin harekatı fiilen başlamıştır açıklamasının ardından operasyonların ve sınır dışına ilerlemelerin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Öte yandan Türk birliklerinin harekatının kolaylaştırılması için sınıra köprülerin yapılması adına inşaat araçlarının da çalışma yaptığı öğrenildi.