Afganistan'da yaşanan deprem, yerel halka korku donlu anlar yaşattı. Afganistan'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem, Afganistan'ın yanı sıra bir çok komşu ülkede daha hissedildi.


Afganistan'ın başkenti Kabil'e yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta yer alan Carm kasabası yakınlarındaki dağlık bölgede meydana gelen deprem, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da da hissedildi.Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu'na göre; en az bir dakika süren deprem, yerin 213 kilometre altında gerçekleşti.

KOMUŞU ÜLKELERDE HİSSEDİLDİ


Associated Press, depremin Pakistan'da 94; Afganistan'da ise 33 can aldığını bildirdi. Ajansa göre, Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölümünde de iki kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'da ölenler arasında, Talukan kentindeki bir okulda deprem sırasında çıkan izdihamda yaşamını yitiren12 kız öğrenci olduğu açıklandı.Yeni Delhi'de halk açık alanlara koştu.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yüzlerce insanın sokaklara kaçmasına neden olan depremin büyüklüğü ilk olarak 7.7, ardından da 7.6, merkezi ise Pakistan olarak açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim