19. Dönem için POMEM'de eğitime giden Polis Özel Harekat öğrencilerinin yakında mezun olacağı bilinmekte. Bu duruma göre yeni dönem için PÖH alım haberi bekleyen adaylar oldukça sabırsız.
Yeni alım haberi bekleyen adaylar KPSS ve askerlik şartı olmaksızın en az lise mezunu alım haberi bekliyor. Detaylar haberimizde...

Bilindiği üzere 2016 yılında yapılan Polis Özel Harekat alımında Kanun Hükmünde Kararname ile alım şartlarında değişikliğe gidilmişti. Önce eğitim şartı seviyesi liseye düşürülerel lise mezunu binlerce aday için umut olmuştu. Ardından askerlik şartı da kaldırılarak binlerce adayın başvuru yapabilmesi sağlanmıştı. Şartların esnetilmesinden sonra 10 bin kişilik PÖH alımına 280 bine yakın aday başvuruda bulunarak rekor başvuru oluşturmuştu. Ancak 280 bin başvurudan sadece 10 bin kişi başarılı sayılmış ve eğitime gitmeye hak kazanmıştı.

19.DÖNEM PÖH'LER TEMMUZDA MEZUN!

19. dönem Polis Özel Harekat öğrencileri Temmuz ayında mezuniyet töreni yapılarak resmen PÖH olacaklar ve göreve başlayacaklar. Yeni PÖH alımı bekleyen adaylar ise bu mezuniyete odaklanmış durumda.
Ancak hala yeni alım hakkında net bir bilgi ve tarih bulunmuyor. 19. Dönem öğrencilerinin Temmuz'da ki mezuniyetleri sonrası eğitim merkezleri boşalacak. Yeni PÖH ihtiyacı doğrultusunda EGM 'nin yeni alım ilanı yayımlaması bekleniyor.

ADAYLARIN BEKLENTİ VE TALEPLERİ

19. Dönem PÖH'lerin mezuniyetleri yaklaştıkça yeni alım haberi bekleyen binlerce adayın beklentisi yine KPSS ve askerlik şartlarının olmaması yönünde. Ayrıca eğitim seviyesinin düşürülmesi ve yaş şartının esnetilmeside yeni PÖH alım haberi bekleyen adayların beklentileri arasında.

Editör: TE Bilisim