Adana'da yaşandığı iddia edilen bıçaklı kavga sonucunda bir Suriyeli esnaf, başka bir esnafı bıçaklaması sonucunda mahalleli ayağa kalktı. Suriyeli esnaflar kepenk kapatıp polisi aradı.

Adana’da iki esnafı bıçakladığı iddia edilen Suriyeliler ile mahalleli arasında kavga çıktı. Öfkeli kalabalık, Suriyelilerin kepengini kapatarak sığındığı dükkanı taşladı. Polis, Suriyelileri sığındıkları dükkandan çıkartırken, yaralanan bir Suriyeli hastaneye kaldırıldı.
 
Olay, akşam saatlerinde Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi Vefa Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre, dükkan kiralayan Suriyeli Muhammed Hassan, aynı cadde üzerinde işyeri bulunan zücaciyeci esnaftan mutfak eşyaları aldı, ancak uzun süre geçmesine rağmen borcunu ödemedi.
 
İsmi öğrenilemeyen esnaf bunun üzerine borcunu ödemesi için Muhammed Hassan’a haber gönderdi. Hassan ve beraberindeki grup, esnafın dükkanına gitti. Burada çıkan kavgada esnaf ve yanından bir kişi bıçaklandı, Suriyeliler ise olay yerinden kaçtı.

DÜKKANA SIĞINIP POLİSİ ARADILAR
 
Esnafın bıçakladığını öğrenilen mahalleli, toplanarak Suriyelilerin dükkanına gitti. Yaklaşık 100 kişi ile buradaki Suriyeliler arasında tekrar kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine bir grup Suriyeli kepengini çektikleri işyerine sığındı. Diğer grup ise ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. Öfkeli kalabalık bunun üzerine işyerini taşladı.
 
Suriyelilerin 155’i araması üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Mahalleliyi konuşarak sakinleştiren polis, çevre güvenliği alarak Suriyelileri dükkandan çıkardı. Başından yaralanan Ali isimli Suriyeli bir genç ambulansla hastaneye kaldırıldı. Dükkana sığınan diğer Suriyeliler ise polis araçlarına alınarak polis merkezine götürüldü. Polis, öfkeli kalabalığı “Trafik sıkışıyor, kabalık sokaktan evlerine gitsin” anonsu yaparak dağıttı.

Editör: TE Bilisim