Adana'da polislere yapılacak olan saldırı son anda önlendi. Alınan bilgiye göre, 0 Nisan Polis Haftası kutlamalarını kana bulamak isteyen teröristlerin gömdükleri silahlar son anda bulundu.

Salih ÜÇTEPE/ADANA, (DHA)- ADANA'da sahte ihbarda bulunarak, 10 Nisan Polis Haftası kutlamaları için gelen polis ekiplerine silahlı saldırı düzenlemek istedikleri öne sürülen teröristlerin eylemde kullanmak için bir tarlaya gömdüğü 2 otomatik silah ele geçirildi.
PKK yandaşlarının korsan gösteri yaptığı mahallerin birinden sahte kimlikle Adana Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarda kutlamalara gelecek polis ekiplerine silahlı saldırı düzenleyeceği öne sürülerek, bu eylemde kullanılacak silahların verilen adreste toprağın altına gömüldüğü ihbarı geldi. Hızla harekete geçen polis, ihbarda belirtilen mahalleye giderek silahların gömülü olduğu alanda geniş önlem aldı. Polis, yaptığı kazıda boru içinde köpüklerle korunarak saklanmış halde 2 Kalaşnikof ve bu tüfeklere ait 150 mermi ile 1 çelik yelek ele geçirdi. Kanlı saldırı girişiminin son anda önlendiği ifade edilirken, polis, eylemi gerçekleştirmek isteyen teröristlerin bulunması için geniş çaplı soruşturma başlattı.