Geçtimiz gün Adana'da yol ortasında 1 kişinin ölümü ve 1 kişinin yaralandığı olayla ilgili gözaltına alınan iki kişi güvenlik güçlerince yakalandıktan sonra adliyeye sevk edildi.


Adana’da sokak ortasında bir kişinin öldürülmesine bir kişinin de ağır yaralanmasına neden oldukları ileri sürülen 2 kişi, adliyeye sevk edildi.

İntikam Cinayeti Zanlıları Adliyeye Sevk Edildi


Adana'da sokak ortasında bir kişinin öldürülmesine bir kişinin de ağır yaralanmasına neden oldukları ileri sürülen 2 kişi, adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, 11 Nisan Pazar günü meydana gelen olayda, iddiaya göre, 01 CUP 77 plakalı kamyonette bulunan Uğur P. ile Abdulselam S. silahlı kişiler tarafından kovalandı. Bir süre kaçan iki arkadaşı tabanca ve Kalaşnikof marka uzun namlulu silahla kovalayan 5-6 kişi oldukları tahmin edilen saldırganlar, kamyoneti Atakent Mahallesi'nde sıkıştırdı. Araçlar hem Kalaşnikof hem de tabancayla çapraz ateşe tutulunca, Uğur P. ve Abdulselam S. yaralandı. Yaralanan iki arkadaş kamyonetten çıkıp yaya kaçmak istedi. Ancak saldırganlar ateş etmeye devam edince iki arkadaş mermilerin hedefi olarak yere düştü. Saldırganlar iki arkadaşın düştüğünü görünce olay yerine geldikleri otomobille kaçtı. Çevredeki vatandaşların haber vermesiyle sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekipleri, Uğur P.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralı Abdulselam S. ise hastaneye kaldırıldı. Polis, olaydan sonra operasyon başlattı. Yapılan operasyonda olayın failleri tek tek belirlendi. Polis, zanlılardan Celal D.'nin Şehit Erkut Akbay Mahallesi'nde otomobille dolaştığını tespit edince, yunus ekipleri mahalleye sevk edildi. Celal D., yunus ekiplerini görünce otomobiliyle kaçmaya başladı. Şahıs ve yunus ekipleri arasında sokaklarda kovalamaca başladı. Bir süre sonra polis zanlıyı yakaladı. Polis, Celal D.'nin çelik yelekli olduğunu ve kaçarken Kalaşnikof marka uzun namlulu silahı yere attığını belirledi. Üzerinden bir tabanca çıkan Celal D., sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Zanlının "çok düşmanım olduğu için çelik yelek giyiyorum" dediği öğrenildi.

Polis diğer zanlı Cumali D.'yi (25) yine Atakent Mahallesi'nde yaptığı operasyonda yakaladı. Zanlıların olayda ağır yaralanan Abdülselam S.'nin zanlı Cumali D.'nin amcasının oğlu Samet D.'yi öldürdüğü, sokak ortasındaki cinayetin de bu nedenle işlendiği öğrenildi. Ancak zanlıların asıl hedefinin ağır yaralı olan Abdülselam S. olduğu, hayatını kaybeden Uğur P.'nin Abdülselam'ın arkadaşı olduğu da belirlendi. Polis yaptığı sorguda Abdülselam S. ve Cumali D. arasındaki husumetten dolayı 10 yılda 7-8 kişinin öldüğünü tespit etti. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.