Adalet Bakanlığı her sene bünyelerinde ki boş pozisyonların doldurulması için personel alım ilanları yayımlamaya devam ediyor. Söz konusu alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmakta olup genel olarak alımlar yıl içerisinde yayımlanan bildiriler ile ya da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan merkezi yerleştirme atamaları ile gerçekleştirilmektedir. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 2017 yılı plan ve bütçe komisyonunda konuşma yaparak pek çok konuda bilgi verdi ve personel alımları hakkında müjde verdi.

Personel Alımları Ne Zaman Yapılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşma yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, personel alımları hakkında müjdeli haberler vererek Aralık ayında 5 bin infaz koruma memuru alımı yapılacağını duyurdu ve 2017 yılında da icra katibi memuru alınacağını belirtti.

Şu an için icra katibi memuru alımlarının ne zaman yapılacağı net olarak bilinmiyor. Ancak 2017 yılı içerisinde Adalet Bakanlığının icra katibi alımı yapacağı bilinmektedir. Bakan Bekir Bozdağ yaptığı açıklamasında net olarak kaç icra katibi memuru alımı yapılacağını söylemedi ancak 2017 yılı içerisinde personel alımlarının yapılmaya başlaması ile bu konu hakkında da Adalet Bakanlığından bildiri yayımlanması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim