Adalet Bakanlığından yayımlanan bildiri ile  3 bin hakim ve savcı alımı yapılacağı açıklanmıştı. Buna göre avukat alımı normalde 700 olarak belirlenmişken bu sayı da artışa gidildi ve 700 yerine bin 500 alım yapılacağı kamuoyuna duyuruldu. Adalet Bakanlığının yeni yayımlamış olduğu sayılara göre kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 3 bin 800 personel alımı yapması bekleniyor.

Buna göre Adalet Bakanlığı ilk duyuruyu 2 Temmuz 2016 tarihinde yapmış ve 3 bin personel alımı için müracaatlar yapılmıştı. Alım sayısı 800 daha arttığı için Adalet Bakanlığı ek başvuru süresi daha verdi ve başvurmayan adaylar yeniden başvuru yapabilecek. Buna göre adaylar 14 Kasım - 17 Kasım 2016 tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

Hangi Pozisyon İçin Kaç Personel Alımı Yapılacak

Adalet Bakanlığı ilk olarak yayımladığı bildiri de 3 bin personel alımı yapacağını duyurmuş ve yeni yayımladığı bildiri ile bu sayıyı 800 daha artırarak  3 bin 800 personel alımı yapacağını duyurdu. Peki sayının artması ile şu anda hangi pozisyon için kaç personel alımı yapılıyor?

Yeni yayımlanan bildiriye göre Adalet Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere  2 bin adli yargı hakim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, bin 500 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı ve 100 avukatlık mesleğinden ise idari yargı hakim adayı alımı yapacak. Detayları öğrenmek isteyen adaylar aşağıda ki bildiriyi inceleyebilir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim