Adalet Bakanlığının bu sene açık pozisyonlar ve FETÖ'den ihraç olup boşalan pozisyonlar için personel alımı gerçekleştirmesi beklenmektedir. Bilindiği gibi FETÖ'den binlerce hakim ve savcı ihraç edildi. Adli ve idari yargı da her hangi bir aksaklığın yaşanmaması için stajer olarak görev yapmakta olan personeller göreve başladı.

Yine acil ihtiyaçların karşılanabilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 3 Haziran 2017 tarihinde sınav yapılacak. Bu sınavdan başarılı olan hakim ve savcı adayları arasından toplam 2 bin 750 adli ve idari yargı personeli alımı yapılacak.

ADALET BAKANLIĞI DUYURUSU

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcı alımına ilişkin açıklama yapmasından sonra Adalet Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile 2 bin 750 hakim ve savcı alımı yapılacağı belirtilmişti.

Yapılan açıklama da alınacak olan personellerin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek olan sınava girmesinden sonra alınacağı belirtilmiş ve sınavın tahmini olarak 3 Haziran 2017'de yapılmasının beklendiği vurgulanmıştı.

Buna göre yeni mezunlar arasında 2 bin hakim ve savcı personeli alınacak iken avukatlık mesleği yapan eski mezun adaylardan ise toplam 750 kişilik personel alımı Adalet Bakanlığı aracılığı ile yapılacak. Sınava yakın bir zaman kala Adalet Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama daha yapılacaktır.
Editör: TE Bilisim