Yurt genelinde FETÖ'cülere yönelik yapılan operasyonlar devam ederken en çok araştırmalar Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine yapılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde yapılan haberde Emniyet Genel Müdürlüğünde istihdam etmekte olan toplam 12 bin 801 polisin görevden açığa alındığı duyuruldu. Yeni yayımlanan duyuru ile görevden uzaklaştırılan polislerin il il dağılımı da yayımlandı. İşte o iller ve açığa alınan FETÖ/PDY polisleri.

Ankara Zirvede

Yayımlanan rapora göre en çok polisin uzaklaştırıldığı il Ankara olarak belirtildi. Buna göre bin 350 polis Ankara'da görev yapmaktaydı ve FETÖ'cü olmaları gerekçesi ile açığa alındı. İstanbul'da ise bu sayı 757 olarak belirtildi. Kayseri'de 116, Konya'da 203, Bitlis'te 250, Muş'ta 128, Van'da 95, Bursa'da 264, Tokat'ta 127, Samsun'da 92 polis açığa alındı. Aynı zamanda açığa alınan polisler sadece bu şehirlerde görev yapmıyor onlarca farklı şehirde görev yapmakta olan toplam 12 bin 801 polis açığa alındı.

Hangi şehirde kaç polisin açığa alındığını ve polislerin hangi müdürlüklerde çalıştığını öğrenmek istiyorsanız aşağıda bulunan resmi bildiriyi inceleyebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünde görev yapmakta olan polisler hakkında detaylı sorgulama ve araştırmalar devam etmekte olup yakın zamanda görevden ihraç edilen polis sayısının daha da artabileceği tartışılmaktadır.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim