Ülkemizin 11. Cumhurbaşkanı olarak bilinmekte olan Abdullah Gül'ün bilindiği üzere 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan erken seçimde aday olup olmayacağı büyük bir merak ile bekleniyordu. Saadet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti ile görüşmelerini tamamladı ve Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül'ün gösterilmesi konusunda anlaşmaya varamadı.

Bu sebepten dolayı Cumhurbaşkanı seçimlerinde Abdullah Gül'ün bağımsız bir şekilde aday olup olmayacağı da gündeme gelmişti ve resmi açıklama yapılması beklenirken sonunda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından konu hakkında kamuoyuna açıklama yapıldı.

ADAY OLMAYACAK!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bugün basın mensuplarına resmi bir açıklama yaptı ve yapılan açıklama da ne kendisinin ne de ailesinin hiçbir beklenti içerisinde olmadığını önemli olanın ülkenin geleceğinin olduğunu belirterek 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçimde Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını duyurdu.

Buna göre Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisinin de ayrı ayrı Cumhurbaşkanı adayları bularak kamuoyuna konu hakkında açıklama yapmaları ve 24 Haziran'da yapılacak olan seçimlerde kime oy verileceğinin öğrenilmesi beklenmektedir. Resmi açıklamalar partilerden ya da milletvekillerinden geldiğinde www.isinolsa.com ekibi olarak sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

Editör: TE Bilisim