Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla da Suriye'nin Halep kentinde muhaliflerin denetimindeki Hreytan beldesinde pazar yerine DEAŞ tarafından yapılan bombalı saldırısında hayatını kaybetti.

Halep'e bağlı Hreytan beldesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucu 30 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.Saldırının halkın yoğun olarak alışveriş yaptığı pazar yerinde meydana geldiğini belirten yetkililer, saldırı sonucunda çok sayıda iş yeri, ev ve araçta yangın çıktığını, itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin müdahalesiyle yangının söndürüldüğünü ifade etti.

Beldedeki sahra hastanesi yetkilileri, durumu ağır 10 yaralının Türkiye'deki hastanelere gönderildiğini, belde hastanesinde acil kan ve tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.Saldırının meydana geldiği bölgedeki yerel kaynaklar bombalı eylemin terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.Patlamada Anadolu Ajansı'nın Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla da hayatını kaybetti. Leyla, 27 yaşındaydı.


TEMMUZ AYINDA YARALANMIŞTI
Temmuz ayında Halep'in Cemiyet ez-Zehra bölgesindeki çatışmaları izlerken yüzünden yaralanan Leyla, tedavi için Türkiye'ye getirilmişti.

Leyla görevi boyunca Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalara ilişkin çok sayıda fotoğraf ve görüntü kaydetmiş, çatışma altında yaşayan halkın sıkıntılarına ilişkin raporlar sunmuştu.

Suriye iç savaşında çektiği çok sayıda fotoğraf dünyanın önde gelen basın yayın organlarınca yayınlanmış, en fazla beğenilen görseller kategorisinde yer almıştı. Leyla ayrıca geçen yıl Anadolu Ajansı'nda savaş muhabirliği eğitimi almıştı.

Halep'in kuzeyindeki Anadan ilçesinde dünyaya gelen Leyla üniversite eğitimini bilgisayar teknisyenliği bölümünde tamamlamıştı. Bir yıllık evli olan Leyla'nın eşinin hamile olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim