Ülkemizde terör örgütü ya da illegal suçlara karışmış olan kişiler için hakkında yakalama kararları çıkmaya devam ediyor ancak bu süre zarfında çok sayıda kişi yurt dışına sığınmakta ve Türkiye'ye dönmemeye çalışmaktadır. İçişleri Bakanlığından bu kişiler için bildiri yayımlamakta ve yurda dön çağrısında bulunmaktadır.

Buna göre ülkemizde suça karışmış olduğu tespit edilmiş ve yargılanması için Türkiye'ye gelmesi gerektiği belirtilen 99 kişi için İçişleri Bakanlığı önemli bir bildiri yayımladı. Bu bildiri de 99 kişinin Türkiye'ye dönmesi ve yargılanması gerektiği ifade edildi.

VATANDAŞLIKTAN ATILACAKLAR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru ile 99 kişinin vatandaşlıktan atılacak söylendi. Bu kişilerin Türk vatandaşlığından atılmaması için 3 ay içerisinde Türkiye Cumhuriyeti topraklarına dönmesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerine teslim olarak yargılanması gerekmektedir.

SUÇLARI NEDİR

İçişleri Bakanlığından 99 kişi için isim listesi yayımlandı ve duyuru yapıldı fakat kişilerin suçları hakkında her hangi bir bilgi verilmedi. Geçtiğimiz gün yayımlanan ve bizimde paylaştığımız Türk vatandaşlığından atılacak 130 FETÖ'cü ile yeni yayımlanan vatandaşlıktan atılacak 99 kişinin isim listesini karşılaştırdık ve bir birleri ile uyuşmadığını gördük. Yani yeni yayımlanan isim bildirisinin bu kişiler ile her hangi bir ilgisinin olmadığı düşünülüyor.

99 KİŞİNİN İSİM LİSTESİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim