Ülkemizde devam eden OHAL ile aralıklarla Kanun Hükmünde Kararnameler KHK çıkarılmaya devam etmekte olup son OHAL KHK'sı da çıkarıldı. Çıkarılacak olan KHK'nın büyük kapsamlı olması beklenirken ön görüldüğü gibi oldu ve Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde görev yapmakta olan 9 bine yakın polis meslekten ihraç edildi.

Buna göre çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler KHK ile çok sayıda polisin görevine son verilmiş oldu. Şehir içi güvenliğin tehlikeye girmemesi adına çok sayıda polis alımları yapılmaya devam ediyor. Peki yeni polis alımları ne zaman yapılacak, polis alımlarının yapılması hakkında tarih duyurusu var mı?

POLİS ALIMLARI NE ZAMAN?

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'den 9 bine yakın polis ihraç edildi peki yeni polis alımları ne zaman yapılacak? Buna göre en yakın tarihte lise mezunu adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı yapılacak. Bu alımların bir aya kadar yapılması beklenmekte olup bu alımdan sonra ise önlisans ve lisans mezunları arasından 13 bin polis ve komiser yardımcısı alımı yapılacak. Polis alımı ilanları Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yayımlanmakta olup İşin Olsa ekibi olarak tüm ilanları takip ediyoruz. İlanlar yayımlandığında ilk haberdar olmak için lütfen sitemizi takip ediniz.

İlan Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim Mobil Uygulama: İşin Olsa Mobil Uygulaması (Android - iOS)

Editör: TE Bilisim