Yemen'de 800 El Kaide üyesi öldürüldü.Yemen'in Mukalla kentine yönelik yapılan operasyonunda iman ve havalimanını Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine geçti.


Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen’in Mukalla kentine yönelik operasyonla liman ve havalimanını ele geçirirken, 800 El Kaide mensubunu öldürdü. Koalisyon güçleri tarafından yapılan açıklamada, operasyonun Yemen askeri güçleri tarafından Suudi hava desteğiyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada öldürülenler arasında bazı üst düzey El-Kaide mensuplarının da olduğu, bazı teröristlerin ise kaçtığı belirtildi. Ölü sayısı henüz bağımsız kaynaklarca teyit edilmezken, sivil kayıplar konusunda açıklamada bir bilgi yer almadı.

Askeri kaynaklar terör örgütünün elindeki liman bölgesinin geri alınmasıyla birlikte El-Kaide’nin önemli gelir kaynaklarından birine ağır darbe vurulduğunu belirtiyor.

Yemen’de Birleşmiş Milletler gözetiminde devam eden barış görüşmeleri Kuveyt’te sürüyor. 11 Nisan’da varılan ateşkes anlaşmasından sonra, barış görüşmelerine devam eden Yemen hükümeti ile Şii Husiler arasındaki görüş ayrılıkları ise hâlâ çözülebilmiş değil.