Başbakan Binali Yıldırım katıldığı organizasyon ve platformlarda müjdeli haberler vererek herkesi sevindirmeye devam ediyor. Buna göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yapılmakta olan tesislere oldukça önem veren Binali Yıldırım, bu bölgelerin bitmesi için gerekli adımları attığı gibi yatırım konusunda da hükümet olarak destek salamaya çalışıyor. Buralara kurulacak olan tesislerin ve üretim yerlerinin tamamlanması ile yüz binlerce kişiye istihdam sağlanacağı gibi hem işçiler, hem iş verenler hemde devlet kazanacak. Son günlerde basında sıklıkla duyduğumuz 23 şehir için müjdeli haberler verilmeye devam ediyor. Toplam 23 şehir için 800 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Yılda 80 Fabrika Müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan 23 farklı bölge için yılda 8 fabrika kurmayı hedeflediklerini açıklayarak toplam 800 bin kişiye istihdam sağlanacağını duyurdu. Tesislerin hangi sektörler üzerinde olacağı net olarak bilinmiyor. Ancak bu tesislerin kurulması ile sanayi anlamında Türkiye'nin beklenenden daha fazla gelişeceği tahmin edilmektedir.

İstihdam müjdesinin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yıkılan bölgelerin firmalar tarafından tamamen düzeltileceği ve yerlerine on binlerce konut dikileceğini belirtti. Bu bölgelere iş makinelerinin girmesi ile eski halinden oldukça farklı olması beklenmekte olup bu bölgelerde yaşayan halk başta olmak üzere tüm Türkiye'de yaşayan işsizlerin iş bulacağı tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilisim