İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan ve Türkiye'nin dört bir yanında önemli operasyonlara her gün imza atmakta olan Jandarma Genel Komutanlığı ihtiyaçların karşılanması, operasyonların daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına askeri personel alımları gerçekleştirmektedir.

Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımı ilanları kurum tarafından hazırlanmakta olup kamuoyuna ilan edilmesi için resmi internet sitesinde bulunan personel temin bölümü aracılığı ile duyurulmaktadır. Buna göre 2018 yılı sonuna kadar Jandarma Genel Komutanlığının 8 bin kadın subay ve astsubay alımı yapması ön görülmektedir. Peki detaylar nedir?

KADIN JANDARMA ALINACAK MI?

Jandarma bünyesinde kadın askeri personel sayısı oldukça az bulunuyor ve rakamlara göre kadın jandarmanın erkek jandarmaya oranının yüzde 1 olduğu belirtilmektedir. Bu oranın en az yüzde 10 seviyesine çekilebilmesi için 2018 yılında Jandarma Genel Komutanlığının 8 bin kadın astsubay ve subay jandarma alımı yapabileceği tahmin edilmektedir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Şu an için İçişleri Bakanlığı ya da Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 8 bin jandarma kadın askeri personel alımına ilişkin net bir duyuru bulunmamakta olup alımların bir anda değil aralıklarla yapılabileceği tahmin ediliyor. Sizlerde ilanlar yayımlandığında haberdar olmak isterseniz sitemizi takip edebilirsiniz.

Bin 600 Memur İlanı Yayımlandığından Haberdar Olmak İster Misin?
Facebook Sayfamızı Buradan Takip Edebilirsiniz
Anlık Bildirim: Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

Editör: TE Bilisim