Ülkemizde bilindiği üzere iç güvenliğin sağlanması adına aralıklara çok sayıda asker ve polis alımı gerçekleştirilmektedir. Özellikle Jandarma Genel Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanmasından sonra jandarma alımları da bir hayli hızlandı. Buna göre kadın jandarma askeri personeli alımlarının da hızlandırılması bekleniyor.

Bilindiği üzere şu anda Jandarma sınıfında kadın askeri personeli oldukça az bulunuyor. Oran hakkında yapılan açıklamalara göre kadın jandarma sayısının tüm jandarma sayısına oranının yüzde 1 olduğu belirtimektedir. Bu oranının yüzde 10'a yükseltilmesi için görüşmeler sürüyor.

8 BİN KADIN ASKERİ PERSONEL

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapmak üzere 2018 yılında 8 bin kişilik kadın askeri personel alımı yapılabilir. Tabi şu anda detaylar henüz netleşmedi ve alımların kesin olarak yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor. Ancak görüşmeler yapılmakta olup 2018 yılında 8 bin kadın askeri personeli alımının yapılması planlanmaktadır.

KOMANDO EĞİTİMLERİ VERİLECEK!

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Kadın Jandarma Komando Birliği göreve başlamış ve Türkiye basınında kendisine geniş yer bulmuştu. Bu sayının artırılması ve görev yapan kadın komandoların sayısının da artırılması planlanmaktadır. Şu an için 8 bin askeri personelin Subay ve Astsubay sınıfları için yapılması planlanmaktadır. Yani uzman çavuş, uzman erbaş rütbesi için kadın askeri personeli alımının yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

İlan Yayımlandığından İlk Haberdar Olmak İster Misiniz?
Bildirimler İçin: Buradan Mobil Uygulamamızı İndiriniz

Editör: TE Bilisim