8 bin 920 memur ataması yapıldı!

Şehit yakını ve gaziler için kura töreni ATO Kongre Merkezi'nde yapıldı. Kura çekimine Başbakan Ahmet Davutoğlu’da katıldı. Burada konuşan Davutoğlu, 8 bin 920 kişinin kamuya atanacağını belirterek, talep ne zaman gelirse her zaman müdahale ettiklerini ve memur ihtiyacını karşıladıklarını dile getirdi. Bütün engelli vatandaşların iş sahibi olmasını hedefliyoruz diyen Davutoğlu, engellilerin bu ülkede sahipsiz olmadıklarını dile getirdi.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakını, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler, engellile ve vazife malüllerini kapsayan EKPSS, kapsamında 8 bin 920 kişinin kamuya ataması için tören yapıldı. Şu anda binlerce memur adayı heyecan içerisinde sonuçların açıklanmasını bekliyor. EKPSS Töreni Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Çekilen kurada 4 bin 682'si engelli vatandaş, bin 163'ü sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ve bin 75'i şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulleri olmak üzere toplam 8 bin 920 dezavantajlı vatandaş kamuya memur olarak atanacak.

Törende bir konuşma yapan Ahmet Davutoğlu şunları dile getirdi;

1075 şehit, gazi ve gazi yakını vatandaş bu gün iş sahibi olacak. Biz bu vatandaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz dedi. Anne babalara da seslenen Davutoğlu, Sizin o candan aziz evlatlarınızın emanetini ayakta tutmaya ve o emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde devretmeye kararlıyız ifadelerini kullandı. Engel tanımayan 4682 vatandaşın atamasının bu gün yapıldığını dile getiren Davutoğlu, benim de engel tanımayan iki yeğenim vardı ama ne yazık ki yirmili yaşlarda onları kaybettik. Devlet eski zamanlar da bu kardeşlerimizin yanında değildi ama biz artık yanlarındayız dedi. Bu güne kadar yerleştirilen engelli sayısının 37 bin olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, yapılacak kura çekimi ile de 4682 engelli vatandaşın da kadro sahibi olacağını dile getirdi. Aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu, sosyal hizmet kanunu çerçevesinde 3163 çocuğa da iş imkanı sağlanacağını sözlerine ekledi.