Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan bildiri ile İstanbul Valiliği ile Kaymakamlıkları için 700 bekçi alımı yapılacağı belirtilmişti. Adayların yoğun ilgi göstermiş olduğu kadroya lise mezunu adaylar başvuru yapabilmekte olup KPSS şartı da bulunmuyor.

Pek çok kişinin başvuru yaptığı bekçi alım ilanına şimdiye kadar kaç kişi başvurduğu merak ediliyordu ve merak ile beklenen sayı açıklandı. Yapılan açıklama ile İstanbul Valiliği ve Kaymakamlıkları için alınacak olan 700 bekçi alımına kaç kişinin müracaat ettiği öğrenildi.

Rekor Başvuru Yapıldı

İstanbul Valisi Vasip Şahin 700 bekçi alımına ilişkin duyuru yaparak başvuruların 16 Şubat 2017 tarihine başladığını duyurdu. Söz konusu 700 bekçi alım ilanına şimdiye kadar 2 binden fazla kişi başvuru yaptı.

Başvurular 16 Şubat 2017 tarihine başlamış olup adaylar 25 Şubat 2017 tarihine kadar başvuru yapabilmektedir. Bu süre zarfında başvurular kabul edilecek olup olağan durum olmadığı sürece başvuru süresi değiştirilmeyecektir. 

25 Şubat 2017 tarihine kadar başvuruların alınması ile toplam 5 bin kişiye yakın adayın 700 bekçi alım ilanına müracaat etmesi bekleniyor. 700 bekçi alımına ilgi gösterilmesi oldukça mutlu etmiş gibi görünmekte olup alım ilanı  tüm Türkiye geneli olsaydı başvuru sayısı şimdiye kadar on binleri geçerdi. Ancak adayların İstanbul'da ikamet etmesi, yaş ve askerlik şartının bulunması başvuru sayısını azaltıyor.
Editör: TE Bilisim