Resmi gazete 20 Ocak 2018 tarihinde yayımlanan yeni düzenlemeye göre bazı kurumlar memur kadrolarında ve derecelerinde değişiklik yapıldı. 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan düzenleme 29 Aralık 2017 tarih ve 2017/11143 sayılı kararnamenin ekli olarak belirtildi. Düzenlemede 7 kurumun kurum sayısında ve derecesinde düzenleme yapıldı. Hangi kurumlarda düzenleme oldu? işte o kurumlar;

HANGİ BAKANLIKLARIN KADRO SAYISI DEĞİŞTİ?

Merkez ve taşra teşkilatında yapılan kadro sayıları ile kadro derece değişikliği yapılan bakanlıklar şöyle; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Doğu Anadolu Projesi Bölge ve kalkınma İdaresi Başkanlığı’nda  olmak üzere toplamda 7 kurumun merkez ve taşra teşkilatında değişiklik oldu. 3 No’lu cetveller ile 4 No’lu cetveller yayımlandı.

Ayrıca resmi gazetede yayımlanan kararda, kurumların kadro dereceleri ve kadro sayılarındaki değişiklikte “kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolardan 3 sayılı cetvellerde bulunan kadroların derecesi ve 4 sayılı cetvellerde yer alan boş kadroların sınıf unvan ve dereceleri aynı cetvellerde gösterildiği şekilde değiştirildi kararın kararname tarihinden geçerli olmak üzere yayımlanma tarihinde yürürlüğe girer” denilmiştir. Dolu ve boş kadrolarında yapılan düzenlemelere ait kararı ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

Kadro düzenlemesi için tıklayın

Editör: TE Bilisim