Suriye'de yaşanmakta olan iç karışıklıktan dolayı ülkemizde sığınan üç milyondan fazla Suriyeli bulunmaktadır. Her ne kadar Suriye'de iç karışıklık giderek azalıyor da olsa halen ülkemizde bulunan Suriyeli sayısının azalmadığı belirtilmekte olup artış yaşanmaya devam ediyor.

Buna göre ülkemizde 7 bin Suriyeliye, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilecektir. Peki T.C. vatandaşlığı Suriyelilere ne zaman verilecek, vatandaşlığın verilmesi için tarih belli mi? Vatandaşlık verilmesi detayları nedi.r

VATANDAŞLIK NASIL VERİLİYOR?

7 bin Suriyeliye Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilecek. Peki vatandaşlıklar nasıl verilecek. Buna göre başvuruların İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından alındığı bilinmekte olup yurt geneli yüz binlerce kişi tarafından başvuruların yapıldığı belirtilmektedir. Gelen başvurulardan değerlendirmeler yapılarak uygun bulunan 7 bin Suriyeliye Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı verilecek.

VATANDAŞLIK SAYISI 30 BİNE ÇIKABİLİR

İlk aşama da toplam 7 bin Suriyeli'ye Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığının verilmesi beklenmekte olup daha sonra ki yıllarda alınacak müracaatlar ile bu sayının 30 bine kadar çıkartılabileceği düşünülmektedir. Tabi bu konu hakkında henüz net bir bilgi bulunmamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan Suriyeliler bir sene seçimlerde oy kullanamayacak olup bir senenin ardından normal vatandaşlar gibi seçimlerde seçmen olarak oy kullanabilecektir.

SURİYELİLERE TÜRK VATANDAŞLIĞI VERİLMESİ DETAYLARI