Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında 7 bin bekçi alımı talimatını verdiğini duyurmuştu. Adaylara müjdeli olarak duyurulan bu haber sonucu on binlere aday 7 bin bekçi alımı ilanı bekleniyor.

Ancak halen bekçi alımı ilanı yayımlanmadı ve adaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelemiş olduğu 7 bin bekçi alımı ilanının yayımlanmasını beklemektedir. Peki alımlar ne zaman yapılacak? Tarih belli mi?

ALIMLAR HANGİ İLLER İÇİN YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuya 7 bin bekçi alımı yapılacağını müjdelemişti. Peki alımlar tüm Türkiye geneli mi yoksa belirli şehirler için mi yapılacaktı? Buna göre alımlar İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri için yapılacak.

Peki İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep ve Hatay illeri hariç başka iller için bekçi alımı yapılmayacak mı? Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri için bekçi alımları yapılacak ancak bu alımların 7 bin bekçi alımına dahil olmaması beklenmektedir.

Buna göre Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak illerinde özellikle terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor ve bu iller için de bekçi alımlarının yapılması beklenmektedir. Yayımlanan ilanlar da aranan şartlar değişiklik göstermekte olup 7 bin bekçi alımı ilanının yayımlanması ile birlikte adaylara alımlar hakkında aranan şartlar hakkında bilgi vereceğiz. 
Editör: TE Bilisim