Emniyet Genel Müdürülüğünün 7 bin bekçi alımı yapması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerekli talimatları vermişti. Bu talimatın ardından birkaç ay sonar OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 7 bin bekçi alımı yapması için izin verildi.

EGM'ye 7 bin bekçi alımı için izin verilmesinden sonra alım ilanının yayımlanacağı beklendi ancak bir türlü alım ilanı yayımlandı. Buna göre 6 il için 7 bi bekçi alımı yapılması bekleniyor, peki hangi iller için alım yapılacak, aranacak şartlar nedir ve kimler başvuru yapabilecek.

ALIM YAPILACAK İLLER

Emniyet Genel Müdürlüğünün 7 bin bekçi alımını İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Hatay ve Mersin illeri için yapması beklenmektedir. Ancak aradan uzun bir süre geçtiği için bu alımlar sadece 6 il ile sınırlı kalmayabilir ve Türkiye'nin dört bir yanı için toplam 7 bin kişilik beçi alımı yapılabilir.

ARANACAK ŞARTLAR

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak Sağlık sorunu olmamak Lise mezunu olmak Fiziki kusuru olmamak Başvuru yaptığı ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak Boy - kilo orantılı olmak şartlarının 7 bin bekçi alımı ilanında aranması bekleniyor. Ancak mezuniyet şartının sadece lise düzeyinde kalmaması için en az lise mezunu olmak olarak mezuniyet bölümü değiştirebilir.

Başvurular EGM tarafından yapılacak ancak halen ilan yayımlanmadı. 7 bin bekçi alımı ilanının yayımlanması ile İşin Olsa aracılığı ile bildiriyi sizlere paylaşacağız.

İLANIN YAYIMLANMASI İLE ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN BURAYA BAKIN

BEKÇİ MAAŞLARI, GÖREVLERİ, KIYAFETLERİ VE TÜM SORULAR

Editör: TE Bilisim