İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı için bekçi kadroları tahsis edildi ve bu kurumlara bağlı olarak görev yapmak üzere bekçi alımı yapılacağı öğrenildi. Buna göre bekçiler mahallelerde görev yapacak olup genel olarak merkezi mahalleler Emniyet Genel Müdürlüğü EGM'ye bağlı olduğu için bekçiler genel olarak EGM bünyesinde istihdam edecektir.

Geçtiğimiz günlerde Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan duyuruda 7 bin bekçi alımı yapılacağı belirtildi. Ancak net olarak tarih verilmediği için bekçi alımlarının ne zaman yapılacağı bilinmiyordu. Sonunda 7 bin bekçi alımının başvuru tarihleri açıklandı. Peki başvuru tarihleri nedir?

BAŞVURU TARİHİ NEDİR?

İçişleri Bakanlığı 7 bin bekçi alımının 8 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlaması bekleniyor. Peki ilanlar nasıl yayımlanacak? Normalde her İlin Valiliği resmi internet sitesi üzerinden ilanları yayımlamaktaydı ancak KHK ile yürütmenin Polis Akademisi Başkanlığına verildiği duyurulmuştu. Bu sebepten dolayı ilanlar henüz İl Valiliklerince mi, İl Emniyet Müdürlüklerince mi yoksa Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden yayımlanıp buradan mı başvurular alınacak net olarak bilinmiyor. Sizler için www.isinolsa.com ekibi olarak ilanları takip etmeye devam ediyoruz. İl il yayımlanırsa bizlerde illere göre tek bir kanal üzerinden yayımlanırsa bizlerde sizlere yayımlanan tek kanalı duyuracağız ve bekçi alımı hakkında detayları ulaştıracağız. Sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı takip ederek tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim