Özellikle sözleşmeli ya da daimi statüsünde memur alınırken adayların 657 sayılı devlet memurları kanununda ki tüm maddelere uyum sağlıyor olması istenmektedir. Uzun süredir 657 sayılı devlet memurları kanununun değişmesi bekleniyor. Üstelik bu değişiklik sadece bazı bölümlerde olmayacak ve 657 sayılı kanun neredeyse komple değişecek. Peki değişmelerin ardından neler yaşanacak? Yeni 657 sayılı kanunda neler olacak? Memur alımlarında değişikliğe gidilecek mi?

6 Ayda Tamamlanacak

657 sayılı devlet memurları kanununda köklü bir değişikliğe gidilmesine karar verildi ve hükümet 2017 yılının ilk 6 ayı içerisinde bu kanunu köklü şekilde değiştirecek.

Bundan sonra ki memur alımlarında sözleşmeli statüsü gündeme getirilecek ve memurlar aralıklar denetlenebilecek. İşinde iyi olmayan veya görevini yerine getiremeyen memurlar kolay şekilde görevden men edilebilecek. Maaş sistemlerinde de ciddi bir değişikliğe gidilmesi bekleniyor. Her memurun aynı maaş aldığı sistem tamamen değişecek ve performansa göre maaş gündeme gelecek. Buna göre hangi memur işini yapıyorsa daha fazla maaş alacak ve maaşı düşen ya da işini iyi yapamayan memurlar denetlemeler sırasında beğenilmediği için görevnde atılabilecek.

Memur ismininde kaldırılıp bunun yerine kamu personeli ifadesinin kullanılması beklenmekte olup kıdem tazminatı sisteminde de ciddi değişiklikler yapılması bekleniyor. Önümüzde ki süreç içerisinde 657 sayılı devlet memurları kanununda ne gibi değişiklikler yapılacak daha net ortaya konulacaktır.