Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin darbeye kalkışması ile hükümet ve parlemento harekete geçerek pek çok konuda ortak karar aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Girdimi ölene kadar kal, böyle bir şey olmaz'' sözünden sonra 657 sayılı devlet memurları kanununda köklü değişikliklerin olacağı sinyalleri verilmişti. Peki ne gibi değişikliklerin olması bekleniyor. Bu konu hakkında açıklama bulunuyor mu? Memur alımları da değişecek mi?

Mülakat Getirilecek

Bundan sonra ki alımlarda mülakat sistemi ön plana çıkarılacak ve mülakat olmadan alımlar yapılmayacak. Adaylar yazılı sınavlara girdiği gibi konuşması, diksiyonu ve bilgisinin denenmesi için mülakatlarda da başarılı olması gerekecek.

Devlet Memur İsmi Değişiyor

Bundan önce devlet memuru olarak bilinen isim 657 sayılı devlet memurları kanunun değişmesi ile kamu personeli olacak.

Performansa Göre Maaş

Devlet memurlarında performansı iyi veya kötü olan herkes aynı maaşı almaktadır. Bu konu hakkında da değişiklikler yapılarak performans ön plana sürülecek ve özel sektör gibi performansı yüksek olan memura daha çok maaş verilirken performansı düşük olan ve meslek hayatında pek başarılı olamayanlara daha az maaş verilecek.

İşten Atma Kolaylaşacak

Terör örgütü ile bağlantısı olan ya da mesleğini yerine getiremeyenlere kolay şekilde disiplin cezaları verilecek işini meslekten ihraç etme sistemi oldukça kolay bir hal alacak.
Editör: TE Bilisim