657 sayılı devlet memurları kanunu değiştirilecek. Bu sayede illegal kişiler ile bağlantısı olan adayların memur olmaması için yeni düzenlemeler yapılacak.

Eğitim kurumlarından mezun olan pek çok aday devlete bağlı kamu kuruluşlarında memur olmak istemektedir. Fakat memur olmak için adaylar sınava girmekte ve buradan başarılı puanlar alması gerekmektedir. Herkes memur olamamaktadır. Örneğin sicili temiz olmayanlar, yüz kızartıcı suç işleyenler ve örgütlerle bağlantısı olan adaylar memur olamaz. Ancak 657 sayılı devlet memurları kanununda illegal bağlantısı olan kişilerin memur olamaması konusunda resmi bir yazı bulunmamaktadır. Tabi ki böyle kişiler memur olamıyor. Ancak ülkemiz hukuk sistemleri ile yürütüldüğü için her türlü tedbiri alması gerekiyor ve illegal bağlantısı olan kişilerin kanunda olmadığı için savcılığa dilekçe vermesinin önüne geçilmesi gerekmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı bir konuşmasında devlet memurların alınmasına yönelik 657 sayılı kanunun kesinlikle değişmesi gerektiğini belirtmişti. Yapılacak yeni değişiklik ile illegal bağlantısı bulunan kişiler kanunda da yazdığı üzere memur olamayacak.

657 Sayılı Kanun Tamamen Mi Değişecek?

657 sayılı kanun devlet memurları için düzenlenmiştir. Peki hangi maddeleri değişecek yoksa 657 sayılı kanunun bütün maddeleri değişecek mi?
657 sayılı kanunun düzenlenmesi tabi ki yapılacaktır ancak bütün maddeleri değişmeyecek olup 48. maddesine illegal bağlantısı olan kişilerin memur olamayacağı konusunda yeni düzenlemeler yapılacaktır

Paralel Yapı İle Mücadele Ediliyor

657 sayılı kanunun neden bu kadar ısrarlı bir şekilde değişmesi gerektiği konusunda aklınıza bir soru takılıyorsa şöyle bir açıklama yapılabilir. Paralel yapı adı altında toplanıp illegal yöntemler ile ülkemizi bir yerlerden yönetmeye çalışıp üst yetkilileri ele geçirmeye çalışan kişilerin engellenmesi ve Türkiye'nin daha özgür bir şekilde yönetilmesi amaçlanmaktadır.
Editör: TE Bilisim