Taşeron işçiler kadro umudunu gerçekleştirmek için 2 Ocak ile 11 Ocak tarihleri arasında bulundukları kurumlara ya da Valiliklere başvurularını tamamladı. 450 binden fazla taşeron kadro yasasından yararlanan işçiler başvuru yaptığı kurumlar tarafından oluşturulan tespit değerlendirme heyeti, başvuruları sonuçlandırılmasıyla birlikte başvurusu ret olan ve kadro başvurusu kabul olanlar olarak listeli halde açıklanmaya devam ediyor. Bir çok ilde Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve bir çok il ve ilçelerde kurumlar sonuçlarını açıklarken, sonuçlandırmayan kurumlar ise belirtilen takvime göre 20 Şubat tarihine kadar açıklanmaya devam edilecek. Yüz binlerce işçi 2018 kadro sınavına girecek. Kesin listelerin açıklanmasıyla yazılı, sözlü ya da uygulama sınavlarına tabi tutulacaklar. Peki, başvurusu ret olanlar ne yapacak? Adaylar kadro başvurusu neden ret oldu? Sorusunu yöneltirken, Adayların bu süreçte kesin listeleri açıklanmadan önceki 3 gün de itiraz süreleri bulunuyor. 21 Şubat 2018 tarihi ile 23 Şubat 2018 tarihleri arasında başvurudan ret cevabı alanlar için kritik bir zaman dilimi olacak. Tespit komisyonları itirazları yeniden inceleme sonra kesin listeleri ilan edecekler.

2018 TAŞERON SINAVI NE ZAMAN OLACAK?

Adaylar yapılacak olan sınavdan 100 puan üzerinden  en az 50 almaları gerekli olacak. 50 puan alamayan işçiler kadro hakkı elde edemeyecek. 50 üzeri puan alınanlar daha sonra güvenlik soruşturmasına tabi tutulacaklar. Bu iki aşamayı da geçen adaylar 2 Nisan 2018 tarihinden sonra devlet kurumlarına bağlı olarak çalışmaya devam edecekler. 2 mart 2018 tarihine kadar kesin listelerin açıklanmasıyla yazılı sınav 3 Mart tarihinden sonra yapılacak. Sınav 22 Mart tarihine kadar sürecek. 

6 ŞUBAT İTİBARİ İLE BAŞVURU SONUCUNU AÇIKLAYAN KURUMLAR

İL KURUM
Afyokarahisar Afyonkarahisar Kayıhan belediyesi
İstanbul Eyüp Devlet Hastanesi Müdürlüğü
istanbul il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğü
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi ASKİ
Sosyal Güvenlik Kurumu
Batı Adliyesi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK)
Sağlık Bilimleri üniversitesi 
Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Sakarya  Sakarya Üniversitesi
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü
Amasya Taşova Belediye Başkanlığı
Hakkari Hakkari Belediyesi,
Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi
Gümüşhane İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü
Gaziantep Polis Meslek Eğitim Merkezi
Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü
İzmir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
konya Orman Bölge Müdürlüğü
Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü
Kars Aile İl Müdürlüğü 
Giresun Giresun Üniversitesi
Yozgat Yozgat KYK Müdürlüğü
Muş Muş Genclik ve spor müdürlüğü
Diyarbakır KYK diyarbakır il müdürlüğü

TAŞERON İŞÇİLERE SINAV NASIL YAPILACAK?

Adaylara yapılacak olan 2018 taşeron işçilere kadro sınavını İŞKUR yapacak. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adayların sınav endişesine zorlu bir sınav olmayacak cevabı vermişti. Kamu vicdanını rahatlatmak için yapılacağını ve çok zor bir sınav olmayacağını belirtti. Sınav yapılan işlerle ilgili olacağını kamudan çalışacak olan işçilere yönelik olarak uygulanan prosedür olduğunu açıklamıştı.

KİT İŞÇİLERE KADRODA SON DURUM !

Hazine Müsteşarlığa bağlı olan Kamu İktisadi Kuruluşları KİT'lerde çalışan işçilerin kadroya geçişi diğer işçilerle birlikte olmayacak. Hazine Çalışma ve Sosyal politikalar Bakanlığı ile KİT yetkilileriyle birlikte ortak çalışma yapmıştı. Bu çalışmanın sonuçları henüz kamuoyu ile paylaşılmadı. Paylaşır paylaşmaz ziyaretçilerimizle paylaşacağız.

Yukarıdaki listede 6 Şubat tarihi itibari ile kadro başvurusu sonuçlarını açıklayan kurumları listeledik. Tabloyu güncelleyerek diğer günlerde başvuruları ret olanları liste halinde kabul olanları da liste halinde kurum resmi internet sitesinde adaylara duyurulan kurumları paylaşacağız. Son not, Türkiye'nin tüm illerinde ve ilçelerinde taşeron listeleri açıkladığı için yukarda belirttiğimiz kurumlardan başka kurumlarda sonucu açıklamış olabilir. Kurum adını yorumlara paylaşan adayların sonucu açıklandığında tabloya ekleyeceğiz.