Türkiye İş Kurumu, Türkiye geneli ve bölgesel olarak iş ilanları yayımlamaya devam ediyor. Buna göre Kahramanmaraş İŞKUR'dan yapılan açıklama ile okullarda 9 ay süre boyunca çalışacak olan toplam 579 kişilik personel alım ilanının yayımlanması ile söz konusu kadroya toplam 11 binden fazla başvurunun yapıldığı öğrenildi. Çekiliş ile açıklanan sonuçlar büyük izdihama sebebiyet verdi.

Kura Töreninde İzdiham

Türkiye İş Kurumu ile yapılan başvuruların ardından kazanan adayların belirlenmesi için noter huzurunda kura çekiminin yapılacağı duyurulmuştu. Her ilçe için farklı farklı kuralar yapılırken 579 kişilik iş için toplam 11 bin 821 kişinin müracaat ettiği öğrenildi. Bu açıklamadan önce kura çekimleri sırasında yaşanan izdihamdan da başvuru yapan kişi sayısının oldukça fazla olduğu tahmin edildi.

579 kişilik alım ilanına müracaat etmek isteyen adaylar Kahramanmaraş Türkiye İş Kurumunun önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Noter huzurunda yapılan çekilişler sonucu kimi adaylar sevinçli olarak ayrılırken istihdam alamayan adaylar mutsuz bölgeden ayrıldı. İlerleyen dönemlerde de okullarda çalışmak üzere sözleşmeli personel alımlarının Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılması ve yine beklenenden daha fazla müracaatın yapılması beklenmektedir. Yeni ilanların yayımlanması ile sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.
Editör: TE Bilisim