Ülkemizde bilindiği üzere her sene kamu kurumlarına çok sayıda engelli memur ataması gerçekleştirilmektedir. Engelli atamaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aracılığı ile gerçekleştirilmekte olup geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla kamuya toplam 2 bin 500 engelli memur alımı gerçekleştirildi.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı EKPSS sonuçları ve kura yöntemi ile engelli memur atamasının yapılmasından sonra kamuya 2 bin 500 kişilik daha engelli memur atamasının yapılacağı belirtildi. Buna göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından engelli öğretmen atamasına ilişkin de yeni bir duyuru daha yapıldı.

500 ENGELLİ ÖĞRETMEN ALINACAK!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından yapılan açıklama da 500 engelli öğretmen atamasının yapılacağı belirtildi. Peki engelli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Buna göre Bakan tarafından yapılan açıklama da 500 engelli öğretmen atamasının önümüzdeki aylar içerisinde yapılacağı belirtildi. Büyük ihtimal ile 500 engelli öğretmen atamasının önümüzdeki 2018 - 2019 eğitim öğretim senesine yetiştirilmesi sağlanacak ancak alımların net olarak hangi tarihte yapılacağına yönelik bilgi yok. 500 engelli öğretmen alımının ne zaman yapılacağı duyurusu yapıldığında İşin Olsa ekibi olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim