Ülkemizde işsizliğe son verilmesi ve gençlerin istihdam edebilmeleri için farklı alanlarda yeni çalışmalar yapılmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her sene 100 bin üniversite öğrencisi için asgari ücret tutarı ile çalışabilecekleri ortam hazırlanacağını müjdelemişti. Buna göre konu hakkında detaylı duyuru Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından kamuoyuna müjdeli haber verildi ve konunun detayları açıklanarak 500 bin üniversite öğrencisi için imkanların oluşturulacağı belirtildi. Peki detaylar nedir? İş imkanları nasıl sağlanacak?

SİGORTALI ve ASGARİ ÜCRET MAAŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan duyuruda 2023 yılına kadar 81 ilin üniversitelerinde eğitim görmekte olan 18 ile 25 yaş arası gençlere sigortalı ve asgari ücret maaş ile çalışabilecekleri ortam hazırlanacağı söylenirken 500 bin kişiye imkanın verileceği belirtildi.

Buna göre 18 ile 25 yaş arasında olan üniversite okuyan üniversite öğrencileri için her sene 100 bin kişiye asgari ücret tutarında maaşlı iş verilecek bu işler yaz tatillerinde yapılacak ve daha çok eğitmenlik, yaşlı bakım, sosyal hizmetler, ağaçlandırma, çevre düzenlemesi vb. gibi alanlarda olması bekleniyor. Yine bu konu hakkında yakın süreç içerisinde kamuoyuna yeni duyurular gelecektir.

Editör: TE Bilisim