Ülkemizde bilindiği üzere uzun süredir taşeron sorunu bulunmaktaydı. Taşeron sorunu ne zaman çözülecek derken hükümet gerekli adımları attı ve taşeron yasası kapsamında yüz binlerce kişiyi kamuya geçirecek. Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 4C statüsünde çalışanlara da müjdeli haber vermişti.

Buna göre ülkemizde 4C statüsünde çalışmakta olan işçiler uzun süredir 4B statüsüne geçmek istiyordu ve hükümet gerekli adımları atarak 4C statüsünde istihdam etmekte olan personelleri 4B statüsüne geçireceğini müjdeledi. Bugün çok önemli bir haber daha geldi. Buna göre taşeron ve 4C'de çalışanlara müjde üstüne müjde gelmeye devam ediyor.

MAAŞLARA YÜZDE 10 ZAM YAPILACAK!

Basın mensuplarının karşısına müjdeli haberler ile çıkması ile son günlerde sık sık gündeme gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bugün yeni bir müjdeli haber daha duyurdu. Buna göre 4C statüsünden 4B statüsüne geçeck olan işçilerin maaşlarına yüzde 10 zam yapılacak. Öte yandan izin süreleri konusunda da düzenlemeye gidileceği belirtildi.

Buna göre 4C'de çalışan personeller bilindiği üzere pozisyonlarına göre farklı tutarlarda maaş alabilmektedir. Örneğin asgari ücret bin 603 TL maaş alan bir 4C'li işçinin maaşına 163 TL'lik zam yapılmış olacak. 4C statüsünden 4B statüsüne geçişin 2 Nisan 2018 tarihi itibari ile tamamlanmış olacağı belirtildi.