Taşerondan kadroya geçiş düzenlemesi 2017 yılının son aylarında tamamlandı ve Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerde 90 günlük süreçte 900 bine yakın işçi kadroya geçti. Taşeron iken hizmet sözleşmesi nedeniyle çalışmayan, emeklilik hak eden ve 4 Aralık tarihinden sonra işe başlayan işçilere kadro verilmedi.

Diğer kadro alamayan işçilerden bir tanesi de KİT'ler çalışan işçiler oldu. Tüm bu çalışanların kadro alıp alamayacağı konusunda işin olsa sitemize karoya geçme taleplerini belirterek iletmekteler. 4 Aralık sonrası çalışan taşeron işçilerin kadroya geçip geçmeyeceği merakla takip etmekteler.

4 ARALIK KRİTERİ İÇİN ÇALIŞMA VARMI?

696 sayılı KHK hükümlerinde sürekli işçi statüsüne geçiş yapan işçilerin kadro değerlendirmesi 2 Ocak tarihinde başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının çıkarmış olduğu genelge ve diğer hükümlerde 4 Aralıktan sonra çalışanların bu kapsamda olmayacağı belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU, bu kriterin nedeninin bazı çalışanların haklarını güvence altına almak bu süreden sonra işten çıkarma nedeniyle mağduriyetlerin yaşanmasının önüne geçmek olduğunu pek çok kez açıkladı. Bu nedenle 4 Aralık kriterinden herhangi bir değişiklik yapılması ve yeniden bir çalışma yapılması gündemde bulunmadı.

KİT İŞÇİLERİ İÇİN KADRO!

KİT çalışanların kadroya geçiş için yeni bir açıklama bekleniyor. Bilindiği gibi Hazine Müsteşarlığı ile ÇSGB ve KİT temsicilerinin oluşturduğu yetkilier bir çalışma yapmış ve bu çalışmayı Başbakan Binali YILDIRIM'a sunmuşlardı. KİT çalışanların kadroya geçiş için nasıl bir süreç yaşanacağı merakla beklenmektedir.

KADRO GELECEK Mİ?

Diğer yandan çalışan işçilerin kadroya geçmek için talepleri gerek sosyal medya üzerinden ve sitemizden taleplerini belirterek kadroya geçmek istediklerini aktarmaktalar. İşin olsa ekibi olarak seslerini duyurduğumuz işlerin kadro ile ilgili yeni bir gelişme olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. 

4 Aralık Kriteri için ne düşüyorsunuz?

Editör: TE Bilisim