Ülkemizde bilindiği üzere eskiden sadece milyon nüfusu olan şehirler büyük şehir olabilmekteydi ve İstanbul, Ankara İzmir gibi şehirler büyükşehirdi. Fakat daha sonrasında çıkarılan yasa ile birlikte 13 yeni il büyükşehir olmuştu. Şimdi sayının tekrar artması bekleniyor.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun zaman önce büyükşehir nüfus şartının düşürülebileceği ve büyükşehir sayısının artabileceği belirtilmişti. Şimdi konu tekrar gündeme geldiği iddia edildi. Peki hangi iller büyük şehir olacak. Büyükşehir olabilmek için aranan nüfus şartı ne olacak? Detaylar belli oldu mu?

BÜYÜKŞEHİR OLMAK İÇİN GEREKENLER

Pek çok kişi büyükşehir olmak için nelerin gerektiğini aramaktadır. Buna göre şu anda büyükşehir şartı 750 bin ve üzeri nüfusa sahip olmaktır. Yani büyükşehir olmak için nüfusun kaç olması gerekiyor sorusunun yanı 750 bin ve üzeridir. Ancak gündemde bu şartın düşürülmesi bulunuyor.

Eğer belirtildiği gibi büyükşehir nüfus şartı 300 bin ve üzeri seviyesine çekilirse 30 yeni il daha büyükşehir olacaktır. Nüfus şartı 300 bine düşürülürse Türkiye'def 30 farklı ile daha büyükşehir niteliği kazanacak. Buna göre 30 yeni il büyükşehir olacak peki bu iller hangileridir? Hangi şehirler büyükşehir olacak.

30 İL BÜYÜKŞEHİR OLACAK LİSTESİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim