Adalet Bakanlığı'na bağlı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Ceza Muhakemesi Kanununda Uzlaştırma kapsamında yeni uzlaştırmacılar belirlendi. Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı Türkiye genelinde belirlenen Üniversitelerde verilen eğitimler 31 Aralık tarihi itibari ile tamamlandı. Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından çıkartılan yönetmelik ile yeni dönemde uzlaştırmacılar yazılı sınav ile belirlendi. 11 Mart tarihinde yapılan uzlaştırmacılık sınavının sonuçları bugün açıklandı. Resmi olmayan verilere göre Adalet Bakanlığı tüm illerde 30 bin civarındaki uzlaştırmacılar göreve başlamak için gün sayıyor.

UZLAŞTIRMACI SONAV SONUÇLARI AÇIKLANDI.

Anadolu Üniversitesi tarafından tüm il merkezlerindeki sınav 11 Mart pazar günü gerçekleştirildi. Sınavda adaylara 100 soru yöneltildi. Adaylar 70 puan alması ile sınav sonucundan başarılı olarak kabul edildi. 27 Mart tarihinde yapılan uzlaştırmacı sınavının sonuçları da Alternatif Çözümler Daire Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyuruldu.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar için süre başladı. Adaylar 27 Mart tarihi itibari ile 7 gün içerisinde yazılı dilekçe ile itiraz edebilecekleri belirtildi. İtirazları Anadolu Üniversite'nin incelemesinin ardından AÇDB resmi internet site üzerinden itirazları kabul edilenlerin listesi açıklanacak.

İtiraz için yasal sürenin tamamlanmasının ardından AÇDB resmi internet sitesi üzerinden yeni bir duyuru yapılması bekleniyor. Uzlaştırmacı olmaya hak kazanan adaylar uzlaştırmacı siciline kayıt olmasının ardından göreve başlayacak.

Sınav sonuçları için tıklayın

Editör: TE Bilisim