Husumeti olan komuşularını öldürmek suçundan tutuklanan 63 yaşındaki Hasan Küp'ün cezası belli oldu. Hasan Küp'e mahkeme öldürdüğü 3 kişi için 3 defa ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.



BURSA’da, husumetli olduğu komşuları Ali Gem (69), eşi Gülfer Gem (70) ve oğulları Reva Gem’i (46) pompalı tüfekle öldürmek suçundan tutuklu Hasan Küp’ün (63) yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti son sözünde "Vereceğiniz cezaya razıyım" diyen sanık Küp’e, ’Üç kişiyi kasten öldürmek’ suçundan üç kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.
 
Orhangazi İlçesi’ne bağlı Çakırlı Mahallesi’nde geçen Ağustos ayında meydana gelen olayda Hasan Küp, komşuları Ali ve Gülfer Gem çifti ile çocukları Reva Gem’i pompalı tüfekle öldürdü. Olaydan sonra kaçan Hasan Küp, saklandığı bahçede jandarma tarafından yakalandı. Mahkemeye çıkartılan Küp tutuklandı. Daha önceki duruşmalarda Hasan Küp yaptığı savunmasında, 2002 yılında evlenmeyi düşünen oğlu için kız isteme konusunda kendisinden yardım istedikleri Ali Gem’in, daha sonra eşine tecavüz ettiğini iddia etti. Küp, Ali Gem’in tecavüz olayını tehdit olarak kullanıp uyuşturucuya alıştırdığı eşine defalarca ilişkiye girdiğini öne sürdü. Hasan Küp mahkeme heyetinden yalan makinesine bağlanmasını, Ali Gem’in eşine tecavüz olayının ortaya çıkmaması halinde verilecek tüm cezaya razı olacağını söyledi.
 
EŞİ YALANLADI
 
Yargılamada Hasan Küp’ün isteği üzerine tanık olarak dinlenen Nasiye Küp, eşinin gerçekleri söylemediğini, yakın aile dostları olan Ali Gem’in kendisine tecavüz etmediğini söyledi. Nasiye Küp, "Hasan gerçekleri söylemiyor. Kafasında olayları kuruyor ve sadece kendisi inanıyor. Ben onu hasta olarak görüyorum. Anlattıkları doğru değil" diye konuştu. 
 
’VERECEĞİNİZ CEZAYA RAZIYIM’
 
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı duruşmada son sözü sorulan Hasan Küp, "Söyleyeceğim bir şey yok, vereceğiniz cezaya razıyım" dedi. Cumhuriyet savcısı bir önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrarlayarak sanığın üç kişiyi kasten öldürmek suçundan ayrı ayrı üç kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatı mahkemede yaptığı savunmada müvekkili Hasan Küp’ün sadece bir kişiye yönelik kasten öldürme eylemi içinde olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti Hasan Küp’e üç kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.
Editör: TE Bilisim