29 Öğrenci Isparta'da yediği tavuk dönerden zehirlendi.Girmiş olduğu  TEOG sınavından tam puan alan 14 yaşında olduğu öğrenilen Ece Su Kayacan ise hastanede tedavi altına alındı.



ISPARTA'da tavuk dönerden zehirlenen 29 öğrenci tedaviye alındı. TEOG sınavında tam puan olan 14 yaşındaki Ece Su Kayacan da hastanede tedaviye alındı.
Isparta'da dün ve önceki gün mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastanelere başvuran 12- 14 yaş arası 29 öğrenciye gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Kent merkezindeki bir restorandan tavuk döner yediğini söyleyen öğrenciler tedaviye alındı. Öğrencilerden 4'ünün tedavisi sürerken, diğerleri taburcu edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin tavuk döner yediği restoranla ilgili inceleme başlattı.
Ocak ayında yapılan TEOG sınavında birinci olan Nazmi Toker Ortaokulu öğrencisi Ece Su Kayacan da tavuk dönerden zehirlendiği için Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tedaviye alındı. İki gün sonra yapılacak 2'nci dönem TEOG sınavına hastanede hazırlanmak zorunda kalan Ece Su Kayacan, arkadaşları ile tavuk döner yedikten sonra gece evde rahatsızlandığını anlattı. Daha sonra hastaneye gittiğini aktaran Kayacan, diğer arkadaşlarının da aynı şikayetle hastanelere başvurduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilisim