29 Ekim Öncesi ve 1 Kasım Tarihlerinden Sonra Okular ve Kamu Kuruluşları Ne Kadar Süre Tatil ?

Ülke iradesiyle birlikte yapılan seçimlerden sonuç alınanamaması ülkemizi bilindiği üzere yeni bir seçime götürüyor. 1 Kasım’da yapılacak olan bu seçimlerde, kişilerin sonuçları merak etmesinin yanı sıra tatil süreleri de büyük merak konusudur. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın da bu tarihe yakın olması tatil konusundaki merakları oldukça artırmıştır.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 1 Kasım Seçimlerinin birbirine yakın olmasından dolayı resmi tatiller büyük merak konusu olmuştur. Şuan kullanıcıların akıllarında ‘’ 30 Ekim tatil mi ? ‘’ , ‘’ 2 Kasım 2015 tarihinde okullar açık olacak mı ‘’ gibi sorular bulunmaktadır. Bu sorulara cevap verecek olan açıklama, nihayet geldi.

29 EKİM TATİLİ İLK KEZ UZATILIYOR

29 Ekim tatili resmi açıklamanın ardından 4 güne çıkarıldı. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ardından 30 Ekim Cuma gününü de kamu çalışanları için izinli sayılmasını öngören genelgeyi imzaladı. Büyük şaşkınlık yaratan bu haberin ardından da gözler 1 Kasım’a çevrildi.

1 KASIM SONRASI TATİL Mİ ?

29 Ekim tatilinin 4 güne çıkarılmasının ardından, 1 Kasım için de gerekli açıklama geldi. Başbakan Davutoğlu’nun onayı ile 1 Kasım seçimlerinden dolayı okullar 2 Kasım pazartesi günü de tatil olacak. Böylelikle okullar 5 gün tatil olmuş olacak. Resmi kurumlar için ise 2 Kasım’ın tatil olmasına ilişkin herhangi bir yazılı açıklama bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim