Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'nin 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gideceği belirtildi. Buna göre erken seçime her geçen gün giderek az bir süre kalıyor ve pek çok kişi şimdiden son seçim anketi sonuçlarını merak ediyor.

İşin Olsa ekibi olarak bizlerde kendi sitemizin anket bölümü aracılığı ile okurlarımıza anketler yapmaya devam ediyoruz ve yayımlanan 2018 erken seçim son anket değerlerini sizler için inceleyerek değerleri paylaşıyoruz. Peki son yapılan seçim sonuçlarına göre hangi parti yüzde kaç oy alıyor? Detaylar nedir?

YENİ SON SEÇİM ANKETİ SONUÇLARI!

24 Haziran 2018 yeni ve son seçim anketi sonuçlarına bakıldığında milletvekili seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinin yüzde 42 - 45 arası ile lider parti olduğu görülmektedir. İkinci parti yüzde 20 - 22 oy ile Cumhuriyet Halk Partisi ve barajı geçen üçüncü parti ise yüzde 15 - 18 oy aralığı ile İyi Parti gözükmektedir.

Şu anda hali hazırda barajı geçmiş olarak bilinen Milliyetçi Hareket Partisi MHP ve Halkların Demokrasi Partisi HDP'nin ise yüzde 8 - 9 oy alarak barajın altında kaldığı görülmektedir. Tabi seçim 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak ve siyasetçiler henüz meydanlarda konuşma yapmaya başlamadılar. Tüm yapılacak olan konuşmalar partilerin alacağı oy değerlerini yüzdelerini ciddi şekilde değiştirecektir.